Kripto Para Nedir, Ne İşe Yarar?

Kripto para birimleri, değişim birimlerinin güvenliğini sağlamak için kriptografik protokoller veya hassas veri aktarımlarını şifreleyen son derece karmaşık kod sistemleri kullanır.

Kripto geliştiricileri protokolleri neredeyse imkansız hale getiren ve böylece korunan para birimlerini çoğaltmak veya sahtesini yapmak için gelişmiş matematik ve bilgisayar mühendisliği ilkeleri üzerine inşa ederler. Bu protokoller ayrıca kripto para birimi kullanıcılarının kimliklerini maskeleyerek, işlemlerin ve fon akışlarının belirli bireylere veya gruplara atfedilmesini zorlaştırır.

İçerik:

Kripto Para Birimleri Nasıl Çalışır?

Kripto para birimlerini destekleyen ve güvence altına alan kaynak kodları ve teknik kontroller oldukça karmaşıktır. Bununla birlikte, meslekten olmayan kişiler temel kavramları anlama ve bilinçli kripto para kullanıcıları haline gelme konusunda fazlasıyla yeteneklidir.

İlk kripto para birimi olan Bitcoin’deki varyasyonlardır. Geleneksel para birimi gibi, kripto paraların değeri birim cinsinden ifade edilir. Kripto para birimlerinin değerlerini, güvenliğini ve bütünlüğünü çeşitli kavramlar yönetir.

Cüzdanlar

Kripto kullanıcıları, kendilerini birimlerinin geçici sahipleri olarak doğrulayan benzersiz bilgiler içeren “cüzdanlara” sahiptir. Özel anahtarlar bir kripto para birimi işleminin gerçekliğini doğrularken, cüzdanlar kullanılmayan birimlerin hırsızlık riskini azaltır. Cüzdanlar bulutta, dahili bir sabit diskte veya harici bir depolama cihazında saklanabilir. Bir cüzdanın nasıl saklandığına bakılmaksızın, en az bir yedekleme şiddetle tavsiye edilir. Bir cüzdanı yedeklemenin, gerçek kripto para birimi birimlerini kopyalamadığını, yalnızca varlıklarının ve mevcut sahipliklerinin kaydını tuttuğunu unutmayın.

Önerilen İçerik :   Kripto Para Alınabilecek Yerli Platformlar

Kripto Örnekleri

Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden bu yana kripto para birimi kullanımı patladı. Tam aktif para birimi sayıları dalgalansa ve tek tek para birimlerinin değerleri oldukça değişken olsa da, tüm aktif kripto para birimlerinin genel piyasa değeri genellikle yukarı yönlüdür. Herhangi bir zamanda, yüzlerce kripto para birimi aktif olarak ticaret yapar.

Bitcoin

Bitcoin, dünyanın en yaygın kullanılan kripto para birimidir ve genellikle hareketi ana akım haline getirmesi ile tanınır.  Bitcoin, meşru bir değişim aracı olarak giderek daha fazla görülüyor. Pek çok tanınmış şirket, Bitcoin ödemelerini kabul etse de çoğu, fonlarını almadan önce Bitcoin’i ABD dolarına çeviren bir borsa ile ortaktır.

Ethereum

2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, Bitcoin’in temel mimarisinde bazı önemli iyileştirmeler yaptı. Özellikle, belirli bir işlemin gerçekleştirilmesini zorunlu kılan, tarafları sözleşmelerinden vazgeçmemeye zorlayan ve taraflardan birinin sözleşmeyi ihlal etmesi durumunda geri ödeme mekanizmalarını içeren “akıllı sözleşmeler” kullanır. “Akıllı sözleşmeler”, kripto para birimlerinde ters ibraz ve geri ödeme eksikliğini gidermeye yönelik önemli bir hareketi temsil etse de, sorunu tamamen çözmek için yeterli olup olmadıkları görülmeye devam ediyor.

Önerilen İçerik :   Freelancer Çalışmak ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Litecoin

2011 yılında piyasaya sürülen Litecoin, Bitcoin ile aynı temel yapıyı kullanıyor. Temel farklılıklar arasında daha yüksek bir programlanmış tedarik limiti ve daha kısa bir hedef blok zinciri oluşturma süresi bulunmaktadır. Şifreleme algoritması da biraz farklıdır. Litecoin, piyasa değerine göre genellikle ikinci veya üçüncü en popüler kripto para birimidir.

Son olarak belirli sitelerden kripto para haberleri, kripto grafikler, kripto verilerini ve kripto para fiyatları hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Bizim önerdiğimiz kaynak : kriptohayat.com

ETİKETLER :

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın