İş Bulamamanın Nedenleri

Ülkemizde iş bulmak isteyen özelikle gençler büyük bir krizle karşı karşıya kalıyorlar. İş bulmak ve bir an öce deneyim kazanarak meslek edinme yoluna giren gençler işyerlerinin kapılarından umutsuz bir şekilde çıkmaya devam ediyorlar. Aslında sadece ülkemiz için değil; bu artık dünya çapında bir sorun olmaya başladı. Peki, ama iş bulamamamızın nedenleri nelerdir? Bunları sizler için araştırdık.

İş Bulamamanın Nedenleri Noktasında Karşımıza Çıkan Sebepler?

İş Bulamamanın Nedenleri Nelerdir

  • Göç Verme ve Göç Alma Konusunda Denge Sağlanamıyor

Ülkemizin en eski zamanlarından beri devam eden en büyük sorunların başında göç sorunu gelmektedir. Geçmişten bu yana kadar gelen yıllar içerisinde Türkiye kapsamında bulunan illerden bazılar çok fazla göç veriyor, bazıları ise gereğinden fazla göç almaya devam ediyor. Bu noktada Diyarbakır ile İstanbul’u karşılaştırmak gerektiğinde; İstanbul’un Diyarbakır’dan göç alan bir kent olduğunu söyleyebiliriz. Sadece Diyarbakır’dan değil, yurt dışı ülkelerden bile göç alarak nüfus artışı göstermektedir. Diyarbakır gibi göç veren bir ilde ne yazık ki işçi bulmada sıkıntı çekilirken, İstanbul gibi göç alan bir ilde ise işyeri bulma sıkıntısı çekilmektedir. Bu noktada da karşımıza işsizlik sorunu çıkmaktadır.

  • İşveren Talebi ile İşçi İsteği Uyum Sağlamıyor
Önerilen İçerik :   İş Hayatında Başarı İçin Altın Kurallar

İşveren nitelikli, genç, dinamik ve bir yandan da tecrübeli bir işçi arıyor. Tabi günümüz şartlarında bu imkansız oluyor. Bazı işçi adayları genç olmasına rağmen ya askerden yeni geldiği için ya da okulunu henüz yeni tamamladığından dolayı işverenlerin taleplerine uygun olmuyor. Bazı kişiler de hem yaş, hem de deneyim olarak işveren talebine uygun olduğundan dolayı işverenin teklif ettiğinden daha fazla ücretle çalışmak istiyorlar. Yani her iki durumda da sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Böylece işsizlik sürüp gidiyor.

  • Devlet Yaptırımları İşverenleri Sıkıyor

Günümüzde işsizliğin önüne geçmek ve işçi konumunda çalışanların hakkını korumak için devlet bazı adımlar atmaya başladı. Örneğin, en vasat bir işçi bile artık asgari ücretin altında çalışamıyor. Sigortasız işçi çalıştırmak tamamen yasak hale geldi. Bir işçiyi mesaiye bırakan patron ekstra para ödemek zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da işverenler iş vermek istemiyorlar.

  • Küresel Ekonomik Sorunlar Telaş Yaratıyor

Türkiye ile kimi zaman arası ekonomik  anlamda iyi olan dış ülkeler gün geliyor ki ülkemizle tüm anlaşmaları ortadan kaldırarak çeşitli sorunlar meydana getiriyorlar. Tabi bu durumda da işverenler tedirgin olmaya başlayarak işçi alımına gitmemeyi tercih ediyorlar.

Önerilen İçerik :   Sosyal Medya Üzerinden Nasıl Satış Yapılır?

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın