Konut Sigortası Poliçesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yangın, su baskını, sel, deprem gibi olası doğal afetler; hırsızlık ve soygun ihtimallerine karşı evlerimizi yani konutlarımızı korumamıza olanak tanıyan konut sigortası, sanılanın aksine konutumuz hasar gördüğünde tüm masrafları karşılamıyor. Konut sigortasının tam anlamıyla hasarımızı karşılayabilmesi adına sigorta poliçesinde tüm teminatların yer alması gerekiyor.

Teminatların belirlenmesi noktasında ise bizlere yani konut sahiplerine son derece önemli görevler düşüyor. Bu yazımızda kısaca konut sigortasında bulunması gereken teminatlarla ilgili olarak sizleri kısaca bilgilendirmek istiyoruz.

İşte, konut sigortasında bulunması gereken teminatlar listemiz:

  • Eşyalarınızı da sigortalatmayı unutmayın!

Standart konut poliçeleri, maalesef ki evinizde ya da villa gibi diğer yaşam alanlarınızda bulunan eşyaların bedelini karşılamıyor. Yani konut poliçenize ek teminat olarak eşyalarınızın değerini hesapladıktan eşya bedelini sonradan ekletmeniz gerekiyor.

Olası bir yangın, su baskını, deprem sonrası hasar gören eşyalarınızın bedelinin de sigortanız tarafından karşılanması adına eşyalarınızı da konut sigortası kapsamında sigortalatmayı unutmamalısınız.

  • Konutunuzu her ne olursa olsun inşa bedeli üzerinden sigortalatın!

Konutu satış bedeli üzerinden sigortalatmak, çoğu konut sahibinin en büyük hataları arasında yer alıyor. Bu durum kişinin gereksiz yere prim ödemesini beraberinde getirmenin yanı sıra kişinin kar elde edeyim derken daha fazla zarara girmesine yol açıyor.

Önerilen İçerik :   Sigorta şirketleri nasıl para kazanır?

Bu yüzden sigortayı imzalarken mutlaka sigortanın konutunuzun inşa bedeli üzerinden olduğundan emin olmanız gerekiyor.

  • Konut sigortası indirim fırsatları hakkında geniş çaplı bilgi edinin

Tipik olarak 2 çeşidi bulunan konut sigortası indirimleri, belirli durumları kapsamakla birlikte sigorta sahibini ciddi anlamda rahatlatıyor.

Son derece yararlı bir indirim şekli olan hasarsızlık indirimi, konutun sigortanın geçerli olduğu zaman dilimi boyunca herhangi bir hasara uğramaması halinde konut sahibinin sigortayı yenilemesi aşamasında indirimden yararlanması anlamına gelirken; konutta alarm bulunması durumunda konut sahibinin faydalanabileceği diğer indirim fırsatı ise yalnızca konutun alarm sisteminin çalışabilir olması durumunda uygulanıyor.

  • Konut hasarının ana nedeninin sigorta tarafından karşılanan fiyat üzerinde asıl belirleyici olduğunu unutmayın!

Tıpkı diğer sigorta çeşitlerinde olduğu gibi konut sigortasında da geçerli olan hasar-teminat ilişkisi, sigorta şirketi tarafından karşılanacak bedeli direk olarak etkiliyor.

Yani konutunuzda depremden kaynaklanan bir yangın olması durumunda, sigortada deprem teminatının bulunmaması, sigorta sahibinin yangın kaynaklı bir teminat ödemesi alamayacağını ifade ediyor.

Bu yüzden de sigorta teminatlarından yararlanmak isteyen tüm sigorta sahiplerinin poliçeyi imzalarken mutlaka sebep-hasar ilişkisi hakkında fikir sahibi olması gerekiyor.

Önerilen İçerik :   Dünyanın En İyi Hayat Sigortası Şirketleri

 

ETİKETLER :

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın