Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Özel güvenlik maaşları, özellikle güvenlik mesleğini tercih edenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Özel güvenlik işlerine bakarsanız maaş konusunda çok değişikliğe uğrayabilen bir meslek grubudur. Özel sektör ve devlette çalışan özel güvenlik görevlilerin maaşı farklı olabileceği gibi, özel güvenlikte çalışan iki farklı kişinin maaşları da birbirinden farklı olabilir.

Neden diye soracaksanız, maaşların belirlenmesi tamamen işverenin elindedir. Bir özel güvenlik görevlisinin maaşı, bulunduğu konuma ve çalıştığı sektöre göre asgari ücretten bile başlayabilmektedir. Peki özel güvenliklerin alacağı en yüksek maaşlar ne kadardır?

İçerik:

Özel Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Bir özel güvenlik maaşı silahlı olup olmamasına ve çalıştığı konuma bağlıdır. Özel sektörde çalışan silahlı güvenlik görevlisinin alacağı maaş silahsız olan bir kişinin alacağı maaş arasında fark vardır. Özel sektörlerde çalışan silahsız güvenlik görevlilerin maaşı asgari ücret olarak belirlenmektedir. Başlangıç olarak asgari ücret başlayıp daha sonra bu ücret artmaktadır.

Bunun dışında silahlı olan özel güvenlik maaşları başlangıç olarak 3.000 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Sektörde deneyimli ve daha önce çalıştığınız iş yerlerin de yeni işe başlayacağınız yer için önemli kriterler arasında yer almaktadır. Güvenlik görevlileri aslında ciddi sorumluluklar gerektirdiğinden, alacağı maaşlar da o oranda değişiklik göstermektedir.

Önerilen İçerik :   Akıllı telefonlardan para kazanma yolları

özel güvenlik maaşları

Belediyede Çalışan Özel Güvenlik Görevlisi Maaşı Ne Kadar?

Belediyede çalışan güvenlik memurları vardır. Bu çalışanlar, çalıştıkları belediyeye bağlı olarak farklı maaşlar almaktadır. Çünkü bazı belediyeler taşeron firmaları ile anlaşmalar yapar ve dışarıdan personel almaktadır. Bu durum özel sektör çalışanı olarak geçmektedir ve bağlı bulunduğu firmadan maaşını almaktadır. Bunun dışında bazı belediyeler kadrolu olarak görev yapan güvenlikler görevlileri vardır.

Aynı zamanda bazı belediyelerin uygulamış olduğu asgari ücret politikası farklılık göstermektedir. Günümüzde 3.000 TL’nin üzerinde asgari ücretler veren büyükşehir ve il belediyeleri vardır. Bu nedenle belediyede çalışan bir güvenlik görevlisinin maaşı 3.000 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Havaalanı Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Havalimanlarında çalışan güvenlik görevlileri özel sektör olarak geçmektedir ve işletmeci yani yüklenici firma tarafından yönetilmektedir. Güvenlik konusunda sıkı tedbirler gerektiren noktalardan biri olan havaalanı güvenliği maaşları da aynı oranda artmaktadır. İGA ve diğer havalimanı maaşlarına bakıldığında bir güvenlik görevlisinin başlangıçta aldığı maaş 3.700 TL’ye kadar çıkmaktadır. Bahsedilen maaş başlangıç tutarı olup, görev yapılacak şehre göre bu ücret 4.000 TL’nin de üzerine çıkmaktadır.

Önerilen İçerik :   10.000 TL ile Yapılabilecek Yatırımlar

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın