Risk Raporu Nedir?

Bankalardaki kredi kartı, kredili mevduat hesabı ya da kredi hesaplarını toplu olarak görmenizi sağlayan risk raporu  hakkında mutlaka daha detaylı bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü risk raporu ödeme alışkanlıklarınızı çok daha kolay takip etmenizi sağlayan önemli araçlardan biridir. Özellikle yakın zamanda kredi ürünü kullanmayı düşünenler  için risk raporunun çok daha fazla önem taşıdığını belirtebiliriz.

Findeks tarafından sunulan bir hizmet olan risk raporu düzenli olarak ödeme yapacağınız konusunda size referans olabilir. Zira çoğu zaman  mali konularda size referans olabilecek bu tür araçlara ihtiyaç duyabilirsiniz.  Dolayısıyla sadece yakın zamanda kredili ürün kullanacağınız dönemlerde değil  daha farklı finansal tablolar karşısında da bir referansa ihtiyacınız olduğunda tercihinizi Findeks risk raporu yönünde kullanabilirsiniz.

Bu noktada akıllara gelen soru Findeks risk raporu ile hangi bilgilere ulaşılabileceği oluyor. Zira bu bilgileri aslında söz konusu rapora hangi durumlarda ihtiyaç duyulabileceği sorusunun net bir yanıt olarak da değerlendirilebilir. Öncelikle size risk merkezi raporu ile edinilebilecek bilgileri aktaralım:

  • Öncelikle risk raporunda kredi notunuzun yer aldığı bilgisini aktaralım. Kredi notu kredili ürünlerde bankalar tarafından en çok göz önünde bulundurulan enstrümanlardan biri oluyor. Kredi notunun düşük olması durumunda bankalara ilettiğiniz kredi başvurularınız reddedilir. Risk raporu içerisinde işte bu nedenle kredi notuna mutlaka yer veriliyor.
  • Kredi notu ile birlikte bu puanın ne yönde bir değişim gösterdiği de risk raporu içerisinde mutlaka yer alan bilgiler arasında bulunuyor.
  • Kredi notunuzun Türkiye ortalaması ile kıyaslaması Findeks tarafından sunulan risk raporu içerisinde yer alan bilgiler arasında mevcuttur.
  • Tüm bankalardaki kredili ürünlerinizin toplam limit ve borç miktarı risk raporu belgesinde yer alan veriler arasında bulunuyor.
  • Kredili ürünlerde en çok dikkate alınan unsurlardan biri de geçmiş ödeme performanslarıdır. Risk raporu içerisinde mutlaka geçmiş ödeme performanslarına da yer veriliyor.  Bu performansların iyi olması durumunda lehinize sonuçlar doğuracağının altını çizelim.
  • Tüm bunlarla birlikte kredili ürünlerinizin açık olup olmadığı bilgisi de risk raporunda yer alıyor.
Önerilen İçerik :   Dış Ticaret Nasıl Yapılır? Dış Ticaret Uzmanı Ne İş Yapar?

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Findeks internet sitesine tıklayabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları bu platformda mevcut.

 

Şu yazımız da ilginizi çekebilir:

Kredi Puanı Nedir? Ne İşe Yarar?

 

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın