Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

2 yıllık Ameliyathane hizmetleri bölümü hakkında bilgiler vereceğimiz yazımıza hoş geldiniz. Sizlere yoğun bir şekilde araştırdığımız üniversite bölümleri arasında önemli bir yere sahip olan sağlık bölümlerinden bir tanesi olan Ameliyat hizmetleri bölümünü detaylı bir şekilde araştıracağız.

Ülkemizde neredeyse her hastanede ameliyathane birimleri bulunur. Bu ameliyathane birimlerinde sadece doktorlar görev almamaktadır. Ameliyathane birimlerinde etkin rolü alanlar ameliyathane hizmetleri teknikerleridir.  Zira ameliyathane hizmetleri teknikeri, ameliyatların her sürecinde etkin bir rol alır. Gerek ameliyat öncesi gerek ameliyat sırasında gerekse de ameliyat sonrasında çeşitli görevleri yerine getirir.

Üniversite tercih aşamalarında ya da öncesinden bölüm araştıranlar için Ameliyathane Hizmetleri bölümünün çalışma alanları, iş imkanları, maaşları, puanları, dikey geçiş bölümleri merak edilmektedir. Şimdi Ameliyathane Hizmetleri bölümünü detaylı bir şekilde inceleyelim.

İçerik:

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Hakkında Bilgi

Ameliyathane Hizmetleri TYT ile yerleşilen önlisans sağlık programlarıdır. Bölümü tercih etme hakkı kazanabilmek için TYT baraj puanı en az 150 puan alınması gerekir.

Üniversite yerleşme aşamalarında TYT sınavı ile birlikte AYT sınavı da yapılır. Lisans bölümleri için yapılan AYT sınavı, sadece 2 yıllık bölümleri tercih etmek isteyenler sınava girmek zorunda değildir. Yani sadece 2 yıllık bölümleri tercih edenler TYT’ye girmeniz yeterli olmaktadır.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü
Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

2 Yıllık Ameliyathane Hizmetleri Bölümü İş İmkanları İş Olanakları

Ameliyathane Hizmetleri bölümünden mezun olanlar Ameliyathane Hizmetleri teknikeri unvanı verilmektedir. Ameliyathane Hizmetleri Teknikerleri, ameliyathane birimlerinde bulunan tüm sağlık kuruluşlarında çalışabilmektedir. Bu bağlamda ameliyathane Hizmetleri mezunlarının özel hastaneler, devlet hastaneleri, üniversite hastanelerinde ve bunlara benzer diğer sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca isteyen mezunlar, DGS’ye girerek bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilir.

Önerilen İçerik :   Vali Yardımcısı Ne İş Yapar, Vali Yardımcısı Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

Ameliyathane Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar?

Ameliyathane Hizmetleri mezunları, ameliyathanelerde etkin şekilde rol almaktadır. Genelde sorumluluğu altında oldukları doktorlar vardır. Bu teknikerler, sorumluluğu altında bulundukları doktorların direktifleri doğrultusunda hareket etmeleri zorunludur. Ameliyathane Hizmetleri Teknikerinin yaptıkları işler, görevleri şu şekilde sıralanmaktadır;

-Ameliyat öncesi, ameliyatta kullanılacak tüm cihaz ve aletleri hazırlama.

-Hastaları ameliyata hazır hale getirme.

-Ameliyat sırasında doktorun yanında bulunma ve doktorun istediği aletleri doktora verilmesi.

-Ameliyatta kullanılan tüm aletler tekrar sterilize hale getirerek bir sonraki ameliyat için hazır hale getirilmesi.

-Ameliyat aletlerinin gerekli bakımının yapılması, onları en uygun bir şekilde muhafaza edilmesi ve steril tutmak.

Ameliyathane Hizmetleri Maaşları Ne Kadar?

Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri Maaşı günümüzde 4500 ile 7000 TL arasındadır. Ancak bu maaş, taban maaş değildir, tüm ödemeler eklendikten sonra elde edilen maaştır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus vardır ki farklı hastanelerde ve şehirlerde görev yapan farklı Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri maaşı farklı olmaktadır.

Bunun nedeni, farklı yerlerde, performans ve döner sermaye gibi ödemelerin eşit olmamasıdır. Bu konuda en güncel ve doğru bilgiyi bize ameliyathane hizmetleri teknikerleri verecektir. Umarız ki bu teknikerlerin maaşları hakkında daha ayrıntılı bilgiler verirler.

Önerilen İçerik :   Pilot Nasıl Olunuyor - Pilot Olma Şartları ve Rehberi

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri

Bu bölümden mezun olduktan sonra isteyenler bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilir. 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme geçiş yapmaya dikey geçiş denir ve DGS sınavıyla yapılmaktadır. DGS’de başarılı olanlar kişiler şu bölümlere dikey geçişi yapabilir;

-Hemşirelik,

-Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri,

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın