Ataması Kolay Olan Meslekler Hangileri 2023

En çok atanan meslekler her yıl ülkenin sosyal ve ekonomik durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ülkemizde bazı meslek grupları istikrarlı bir şekilde son 5 senedir kolay atanan meslekler sınıfında yer almaktadır. En çok ataması olan, kolay atanan meslekler listesini sizler için inceledik. En çok atanan meslekler şu şekildedir:

İçerik:

Polis

Ülkemizde son yıllarda KPSS ile en çok alım yapan bölümlerden bir tanesi polisliktir. Bunun nedeni polis olabilmek için gerekli taban puanının düşük olmasıdır. Bu nedenle polislik en kolay atanan meslekler arasında yer almaktadır.

Hemşire

Türkiye’de en kolay atanan mesleklerden bir tanesi hemşiredir. Özellikle pandemi etkisi ile birlikte 2020 yılında hemşireler için 5950 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Acil Tıp Teknisyeni

Hastanelerin acil servislerinde hastalara ilk müdahale yapmakla görevli olan acil tıp teknisyenleri, pek çok bölüme göre daha düşük puan ile atanabilmektedir. Örneğin 2020 acil tıp teknisyeni KPSS taban puanı 76.852 olarak belirlenmiştir.

Ataması Kolay Olan Meslekler Hangileri 2023
Ataması Kolay Olan Meslekler Hangileri 2023

Diş Hekimi

Ülkemizde sağlık alanında en çok atan bölümler arasında yer alan diş hekimliği, 2020 yılında 1800’ün üzerinde ataması yapılan bölümdür. Bu bölüm çok fazla mezun vermiştir ancak diş hastalıkları alanındaki ihtiyaç fazla olduğu için kamu kurumlarında da diş hekimlerine gereksinim duyulmaktadır.

Önerilen İçerik :   Fizyoterapi Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları Ne Kadar?

Aile Hekimi

Aile hekimleri, aile bireylerinin sağlık durumu ile ilgilenmektedir. Bu nedenle en kolay iş bulan meslekler sınıfında yer almaktadır. Bununla birlikte emekli olan doktorların aile hekimi olmaya teşvik edilmesi ile birlikte aile hekimlerinin sayısı artmaktadır.

Veteriner

Veterinerlik için üniversite atama puanları genelde çok yüksek değildir. Örnek olarak 2020 yılında veteriner atama taban puanı 73.468 olarak belirlenmiştir. 2020 yılında Veterinerlik Bölümü için taban puanı 250,78683’tir. Bu nedenle hem üniversiteye giriş hem de mezun olduktan sonra alınması gereken puan düşük olduğu için bu bölüm birçok kişiye cazip gelir.

Mühendis

Mühendisler daha çok özel sektörde iş imkanına sahip ancak devlette de çalışabilmektedir. Örnek olarak makine, inşaat, ziraat mühendisleri özellikle bakanlıklara bağlı birimlerde istihdam edilmektedir. Nitekim 2020 yılında 7 farklı dönemde farklı kurumlara mühendislik ataması yapıldı.

Psikolog

Psikologlar aile sosyal destek personeli (ASDEP) pozisyonu, hastanelerde, belediyelerde, adliyelerde istihdam edilir. Bu nedenle psikologlar da en kolay atanan meslekler sınıfına dahil edilmektedir.

Lojistik Uzmanı

Lojistik uzmanı kamu kurumlarında çalışma imkanına sahiptir. Üniversite taban puanları düşük olduğu için popüler meslekler arasında yer almaktadır.

Önerilen İçerik :   Pilot Nasıl Olunuyor - Pilot Olma Şartları ve Rehberi

Avukat

Ülkemizde çok sayıda hukuk fakültesi bulunmasına rağmen bu alana ihtiyaç azalmamaktadır. Örneğin avukatlar devlet kurumlarına KPSS ile girebilmektedir. Ayrıca gerekli şartları sağladıkları zaman kamuda hazine avukatı, hakim ve kaymakam gibi meslekleri icra etme haklarına sahiptir.

İmam

Ülkemizde din işleriyle ilgili görevliler için çalışma olanakları geniştir. Bu nedenle imamlık da en çok atanan meslekler arasında bulunmaktadır. Örnek olarak 2020’de Diyanet 4000 imam alınacağını duyurmuştu.

Kur’an Kursu Öğreticisi

Tıpkı imamlar gibi Kur’an kursu öğreticisi de ataması çok olan meslektir. Bu meslek camilerde, Diyanet’e bağlı birimlerde, devlete bağlı olan Kur’an kurslarında icra edebilmektedir.

İlköğretim Matematik Öğretmeni

Öğretmenlik alanında kamu atama kontenjanı bakımından şanslı gruplardan bir tanesi ilköğretim matematik öğretmenidir. Özellikle eğitim sisteminin 4+4+4 olması ile birlikte bu mesleği yapanlara duyulan ihtiyaç artmaktadır.

İngilizce Öğretmeni

İngilizce öğretmeni ortaöğretim ve ilköğretim kademelerinde görev alabildikleri için geniş çalışma imkanları vardır. Bu nedenle devlet kadrolarında kolay iş bulabilmektedir.

Okul Öncesi Öğretmeni

Pek çok öğretmenlik alanına göre kolay atananlardan biri de okul öncesi öğretmenidir. Örnek olarak 2020 yılında KPSS taban puanı 75,96246’dur. Bu puan pek çok öğretmenlik alanına göre daha düşüktür.

Önerilen İçerik :   En Çok Para Kazandıran Meslekler - 2022

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın