Fizyoterapi Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ve görevlere başlayan kişilerdir. Fizyoterapi genellikle yaralanma, yaşlılık veya farklı hastalıklar sonucunda meydana gelen fonksiyon bozukluğuyla ağrıların tedavisini gerçekleştirenlerdir.

İçerik:

Fizyoterapist Nedir?

Fizyoterapist, uzman hekimler tarafından hastanın durumlarına göre koyulan tedavi programlarının uygulanmasını sağlayan meslektir. Fizyoterapistlerin uygulamış olduğu tedavi yöntemleri genellikle fizyoterapi ve rehabilitasyon programları şeklinde gerçekleştirilir. Sonradan meydana gelecek olan sakatlıklar, yaşlanmaya bağlı farklı kas hastalıkları veya doğuştan gelen hastalıklar için hastalara uygun olan tedavileri uygulanır.

Fizyoterapist Ne İş Yapar?

Fizyoterapist, uzman doktorların vermiş oldukları tedavi programlarına göre hareket etmektedir. Genellikle hastaların tedavisini gerçekleştiren fizyoterapist, doğuştan gelen hastalıklar veya yapılan kaza sonucu kişilerde görülen fonksiyon bozukluğu problemlerini gidermekte yardımcı olmaktadır. Bu işlemleri yapmadan önce hastaların teşhisini yapanlara fizyoterapist denmemektedir. Fizyoterapist yalnızca uzman doktorların verdikleri teşhis ve programa yönelik tedavi uygular.

Fizyoterapist Nasıl Olunur?

Fizyoterapist olabilmek ve ilerde bu mesleği icra etmek isteyenler, üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinden mezun olması yeterlidir.

Önerilen İçerik :   Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Fizyoterapist Olma Şartları Nelerdir?

Fizyoterapist olabilmek için gerekli olan temel şart herhangi bir üniversitenin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olunmasıdır. Fizyoterapist olabilmek için kişilerde aranılacak bazı önemli özellikler arasında insanları anlama özelliği olması, el becerilerinin gelişmiş olması ve yardımsever olması yer almaktadır. Bunlarla birlikte Fen bilimleri, biyolojiyi ve fizik seven ve bu alanlarda başarılı kişiler olunması da aranan şartlar arasındadır. Sorumluluk sahibi, sabırlı ve dikkatli olmakta iş alımlarında dikkat edilen diğer özelliklerdir.

Fizyoterapi
Fizyoterapi

Fizyoterapist Görevleri Nelerdir?

Fizyoterapist için genellikle hastaya teşhis ve tedavi koyma yetkileri bulunduğu düşünülse de bu tamamen yanlış bir bilgidir. Fizyoterapist, uzman doktorların koyduğu tedavi ve teşhis programlarına göre hareket eder. Fizyoterapistlerin başlıca görevleri şu şekildedir;

  • Hastalara fiziksel tedavi seansları düzenleme.
  • Hemşire ve doktorlar ile birlikte hareket edilmesi ve onların programlarına göre çalışma.
  • Fiziksel sıkıntı ve ağrıları olan yaşlı hastalara yardımcı olabilmek.
  • Yapılacak olan hareket ve egzersizler hakkında hastayı bilinçlendirme ve onlara eğitim verme.
  • Travma hastalıkları bulunan kişiye yürüme konusunda destek olunması ve onlara tekrar yürümek için koltuk değneği ve tekerlekli sandalye gibi ekipmanlarla yürüme konusunda yardımcı olunması.
  •  Hastaların denge, güç ve ruhsal sorunlarını gidermesi ve morallerini yerinde tutabilmek adına motive edici yönlendirmeler yapılması.
  • Tedavilerde yapılması gereken hareketlerin en doğru bir şekilde hastalara gösterilmesi ve onları teşvik etmek.
  •  Tedavi öncesi ve süreçleri düzenli olarak raporlanması ve ilgili kişilere sunulması.
  • Özel durumlar için uzmanların isteyecekleri fitness programlarının düzenli takibi ve hastalara destek sağlanması.
  • Meslek hakkında güncel bilgileri edinilmesi ve sürekli takip edilmesi.
Önerilen İçerik :   2 Yıllık Ataması Olan Bölümler Nelerdir?

Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Günümüzde fizyoterapistler ortalama olarak yaklaşık 4.600 TL arasında maaş almaktadır. En düşük fizyoterapist maaşı 4.250 TL, en yüksek fizyoterapist maaşı ise 6.00 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Fizyoterapist İçin İş İmkanları Nelerdir?

Çeşitli farklı alanlarda iş imkânları bulabilen fizyoterapistler, özel ve kamu hastane alanlarında çok kolay iş bulmaktadır. Ayrıca farklı huzurevleri, askeri alanlar, spor kulüpleri, kaplıca merkezleri, yaşlı ve bakım ve rehabilitasyon merkezleri, evde bakım merkezlerinde de iş imkânları oldukça fazladır.

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın