Rusya Asgari Ücreti Ne Kadar

Dünya’nın yüzölçümü bakımından en büyük ülkesi olan Rusya’nın, toplam yüzölçümü 17.075.400 kilometrekaredir. Rusya’da farklı yönetim biçimi uygulanmakta olup 85 farklı federal bölüm yer alır. Rusya’nın birçok komşu bulunmaktadır. Bunlar; Norveç, Litvanya, Estonya, Gürcistan, Çin, Kazakistan ve Azerbaycan’dır.

İçerik:

Rusya Asgari Ücret

Rusya para birimi Rus Rublesi’dir. Şuan 1 TL 8,99 Rus rublesine eş değerdir. Rusya asgari ücreti, son dönemlerde en çok merak edilen konularından biridir. Peki Rusya asgari ücret ne kadardır?

Rusya asgari ücreti bu yıl için 11.280 Rus Ruble’dir. Buda TL’ye karşılaştırıldığında 1.254,77 Türk Lirası’na denk gelmektedir. Türkiye ile Rusya’nın kur bakımından karşılaştırmaması gerekir. Çünkü Rusya’da yaşam Rus Rublesi ile yaşanırken, Türkiye’de TL ile yaşanmaktadır.

Rusya Asgari Ücreti İle Geçim

Rusya asgari ücretinin 11.280 Rus Rublesi olduğunu belirttik. Peki Rusya’da asgari ücreti ile geçim şartları nasıldır. Rusya her ne kadar Dünya’da söz sahibi olsa da halk refahı oldukça düşük seviyelerdedir. Geçim şartları neredeyse Türkiye ile eşdeğerdir. Rusya’da asgari ücretlerin sayısal bakımından onbinli seviyelerde olması refahı değil, yaşamın ne kadar pahalı olduğunu göstermektedir.

Önerilen İçerik :   Bulgaristan Asgari Ücreti Ne Kadar

Eğer Rusya’da yaşamak istiyorsanız ve burada oturma veya çalışma izni alarak çalışmaya başlamak istiyorsanız alacağınız maaş asgari ücret ise standart bir yaşam hayatınız olur. Rusya’da pek çok işveren çalışanlarına asgari ücretlerden daha yüksek maaşlar verse de asgari ücretle çalışanlarda da bir o kadar fazladır. Bu nedenle bulacağınız mesleğe göre yerleşmek mantıklı bir karar olacaktır.

Rusya

Rusya’da Yaşam Nasıldır?

Rusya’ya yerleşenlerin ilk dikkat ettiği şey, İngilizce ve Rusça dillerinin oldukça düzgün ve akıcı bir şekilde konuşulmasıdır. İngilizce Rusya’da resmi dil gibidir ve birçok kişi İngilizce diline hakimdir. Rusya’da ayrıca çok sayıda Ukrayna ve Tatar uyruklu bireylerin olmasından dolayı Ukraynaca ve Tatarca da konuşulan diller arasındadır. Rusya’ya her yıl gelen milyonlarca turistin çoğu İngilizce konuştuğu için nüfusun çoğu İngilizce diline hakimdir.

Rusya Çalışma Şartları

Rusya’da çalışma koşulları oldukça katıdır. Çoğu işveren çalışanlarına yemek ihtiyaçlarını dışarıdan karşılamalarını isterler. Çalışanlar yemeklerini evde hazırlayıp yanında götürürler.

Haftalık olarak 40 saat resmi çalışma süresi bulunan Rusya’da bir günde 8 saat olarak çalışılmaktadır. Yılda 28 gün resmi tatil yapılır ve geleneksel günlerde de tatil ilan edilir. Rusya’da yaşayanların vergi oranları %13’dür. Eğer Rusya’da geçici olarak yaşarsanız bu vergi oranı %17 ile %30 arasında değişmektedir.

Önerilen İçerik :   Polonya Asgari Ücreti Ne Kadar

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın