Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

2 yıllık Uçak Teknolojisi bölümü, çoğunlukla özel olmak üzere pek çok üniversitede vardır. Pek çok mecrada en iyi 2 yıllık bölümler arasında sayılmaktadır. Ancak iyi olması devlete atamasının olması konusunda değildir, özel sektörde dolgun maaşlarla çalışma imkanının bulunmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bölüm eski değerlerini artık korumuyor; zira çok az üniversitede okutulduğu zaman mezunlar daha rahat bir şekilde iş imkanı vardır. Şimdi ücretsiz ücretli pek çok üniversite bu bölümleri açtığı için mezun sayısı artmıştır ve iş bulmak daha da zorlaşmıştır.

Uçak Teknolojisi hakkında incelediğimiz bu tanıtım yazısıyla birlikte, bu bölüm hakkında merak edilenleri ulaşmış olacaksınız. Bölümle ilgili merak edilen konuları bizlere ayrıca sorabilirsiniz; bu sayede hem bizim bilgimizden hem de bölümü okuyanlar ya da bölümden mezun olanların tecrübeleri ve fikirlerinden faydalanabilirsiniz.

İçerik:

Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir?

Uçak Teknolojisi nedir; Havacılık sektörüyle ilgili işletmelerde onarım ve bakım teknikeri olarak çalışacak deneyimli elemanlar yetiştiren 2 yıllık bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıldır. Dersleri sayısal ağırlıklı oldukları için sizleri zorlayabilmektedir. Eğitim süresi boyunca görülen staj uygulamasıyla hem meslekte deneyimler kazanırsınız hem de henüz öğrenci iken iş bulma imkanı elde etmiş olursunuz.

Önerilen İçerik :   İSG Uzmanlığı Sertifikası Alma Şartları 2023-2024

Uçak Teknolojisi Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Uçak Teknolojisi bölümü okumak isteyenler YKS’ye girerek TYT puan türünde yeterli puanı almaları gerekir; zira bölüme öğrenci alımları TYT üzerinden yapılmaktadır. Bu puan türünden yüksek puan alabilmeniz için sayısal testlerden iyi netler çıkarmanız gerekmektedir.

Uçak Teknolojisi İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Uçak Teknolojisi mezunlarına ‘’Uçak Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. Mezunlar her türlü havacılık işletmelerinde ve uçak sanayisinde iş bulma imkanlarına sahiptir. Uçak Teknolojisi Bölümünün çalışma alanları ve iş imkanları şu şekildedir;

-Havacılık sektöründe imalat yapan işletmeler

-Onarım ve bakım yapan işletmeler

-Hava alanları

Uçak Teknolojisi Bölümü Ne İş Yapar?

Uçak Teknikeri, çalıştığı birimlere göre farklı görevler üstlenebilir. Genellikle görevleri şu şekilde sıralayabiliriz.

-Üretimi yapılan parçaların teknik resimlerini çizmek.

-Uçak ve benzeri araçların düzenli bakımları.

-Arızalanan uçak ya da parçaların onarım ve bakımını sağlama.

-Çeşitli parçaların montajları.

Uçak Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölümden mezunların en büyük avantajı genelde dolgun ücretler ile çalışmasıdır. Uçak Teknolojisi maaşları özel sektörlerde 5500-7500 TL arasındadır. KPSS ile atananlar memurların aldıkları maaşlar 5500 TL civarındadır.

Önerilen İçerik :   Vali Yardımcısı Ne İş Yapar, Vali Yardımcısı Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

Uçak Teknolojisi Bölümü Atamaları

Son dönemlerde bu bölüme KPSS atamalarında kontenjan açılmamaktadır. Sadece 2014-2015 yıllarında bir kişi 70 puanla bir üniversiteye tekniker olarak atanmıştır.

Uçak Teknolojisi Bölümü

Uçak Teknolojisi Dikey Geçiş Bölümleri

2 yıllık Uçak Teknolojisinden mezun olanlar istedikleri takdirde aşağıda yer alan bölümlere dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler. Dikey geçiş konusunda belki de en şanslı bölümlerden bir tanesidir, zira geçiş yapabilecekleri bölümler hem fazladır hem de bütün bölümler iş imkanları en yüksek 4 yıllık bölümler arasında yer almaktadır. Bölümü okuyan öğrenciler, DGS’yi ciddiye alarak sıkı çalışmaları gerekir ve bu bölümlerden birine dikey geçiş yapabilirler.

–Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

–Enerji Sistemleri Mühendisliği

–Motor Bakım

–Uçak Mühendisliği

–Otomotiv Mühendisliği

–Pilotaj

–Uçak Elektrik

–Uçak ve Uzay Mühendisliği

–Havacılık ve Uzay Mühendisliği 

–Makine Mühendisliği

–Elektronik

–Uçak Gövde

–Motor

–Elektrik Mühendisliği

–Elektrik

–Elektronik Mühendisliği

–Elektronik Mühendisliği

–Uçak Gövde

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın