En Çok Para Kazandıran Meslekler – 2022

Yeni meslekler ararken veya kolejde ne okumak istediğinize karar verirken, maaş olanaklarını göz önünde bulundurarak, zevk alacağınız bir şey bulmak tam orada. Yine de, sizin için doğru maaşı bulma konusunda kendinizi başarıya hazırladığınızdan emin olmak istersiniz. Listeye, şaşırtıcı bir şekilde, hukukla ilgili bir alanla tıp alanı hakimdir. Düşük maaşlı bir işte sıkışıp kaldıysanız veya hangi üniversite diplomasının işe yarayacağını görmek istiyorsanız, en yüksek maaşlı işlere göz atın.

İçerik:

Yargıç

Yargıç olmak, bir mahkeme salonunda çok fazla güce sahip olmak anlamına gelir ve bununla birlikte gelen çok fazla sorumluluk vardır. Buna göre profesyonel yargıç olmak on yıllar alabilen bir süreçtir. Bu meslekteki çoğu insan, yıllarca ortaöğretim sonrası eğitime ek olarak uzun bir hukuk uygulama kariyerinden gelir. Genellikle sabit bir yenilenebilir süreye hizmet etmek üzere görevlerine atanır veya seçilirler.

Pazarlama Müdürü

Her harika ürün, tüketicilerin ilgisini çekmek için perde arkasında çalışan bir pazarlamacı ekibine sahiptir. Ve o ekibin başı olmak oldukça yüksek bir maaşla geliyor. Ancak pazarlama müdürü olmak zor bir kariyer yolu olabilir ve tüm maaşlar eşit yaratılmaz. İş arama sitelerinde biraz araştırma yapmak, maaş beklentileriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilir.

En Çok Para Kazandıran Meslekler - 2022
En Çok Para Kazandıran Meslekler – 2022

Mimari veya Mühendislik Yöneticisi

Çocukken Lego ile oynarken eğlendiyseniz, mimari veya mühendislik yöneticisi olmak için gereken teknik becerilere sahip olabilirsiniz. Bu pozisyon için mühendislik yönetimi, teknoloji yönetimi veya işletme yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip olmanız tercih edilir. Farklı yapı türlerinin önde gelen inşaatına ilişkin bir sicile ihtiyacınız olacak.

Önerilen İçerik :   Gümrük Muhafaza Memuru Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi

Düşündüğünüzün aksine, bir bilgi teknolojisi uzmanı size bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı söylemekten fazlasını yapar. Bu işteki kişiler, bilgisayarınızı yeniden başlatmanın en iyi seçenek olduğunu değerlendirecek teknik beceriler kazanmak için bilgisayar ve bilgi teknolojisi alanında en az bir lisans derecesi alırlar. Bir bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi, yönetime geçmeden önce alt düzey BT mesleklerinde birkaç yıllık deneyim gerektirir.

Diş Hekimi

Her ülkede diş hekimi olmak için gereken şartlar farklıdır, ancak çoğunlukla iş, diş hekimliğinde tıp doktoru veya diş hekimliği doktoru olmanızı gerektirir.

Havayolu Pilotu, Yardımcı Pilot veya Uçuş Mühendisi

Bir havayolu pilotu olmak, gerekli eğitim nispeten düşük olduğu için nispeten erişilebilir bir kariyer yoludur. Bir uçuş eğitmeni veya okulu ile pilot lisansınızı alarak teknik beceriler kazanırsınız. Tamamlandığında, uçuş eğitmeni olmak, isteğe bağlı charter pilotu olmak veya orduda çalışmak gibi deneyim kazanmanın birkaç yolu vardır. Büyük bir havayolu şirketinde iş bulmak için belirli bir miktarda iş deneyimine ihtiyacınız var.

Önerilen İçerik :   Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

Çocuk Doktoru

Çocukları daha iyi hissettirmek başlı başına bir ödül, ancak bir çocuk doktoru olarak alacağınız ücretin kesinlikle zararı yok. Çocuk doktoru olmak, başka bir doktor olmakla aynı eğitimi gerektirir. Genel pediatristler diğer genel doktorlardan daha az kazanırken, çalışma programları genellikle daha düzenli olabilir.

İcra Kurulu Başkanı

Tıp alanına girmek istemiyor ama yine de çok para kazanmak istiyorsanız, CEO olmak en iyi seçeneğinizdir. Bu pozisyonun eğitim gerekliliklerini elde etmek yeterince kolaydır, ancak zirveye ulaşmak için çeşitli yönetim pozisyonları aracılığıyla liderlik becerilerinizi geliştirmeniz gerekecek. Seçtiğiniz endüstride esneklik vardır, ancak başarı, uzun çalışma saatlerinin bedeliyle gelir.

Aile Hekimliği

Aile doktorunuz, hayatınız boyunca düzenli olarak görmeniz gereken kişidir. Yılda bir veya iki kez aynı dost yüzleri görmeyi seviyorsanız, bu kariyer yolu tam size göre. Herhangi bir büyük ameliyatla uğraşmayacaksınız, ancak teşhis koyarken ilk savunma hattı sizsiniz. Hekimler ayrıca tıbbi bir konu kendi çalışma alanlarını aştığında uzmanlara başvurma sorumluluğuna sahiptir.

Ortodontist

Ortodontistler, sahip olduğunuz dişleri değiştirmek yerine düzeltmek konusunda uzmanlaşmıştır. Diş telleri ve tutucular, kalıp ağızlıkları ve sakız çiğnemenizi engelleyen tüm hoş diş donanımlarını kullanacaksınız. Sorunları önlenebilirken teşhis etme konusunda iyiyseniz, bu sizin için doğru yol olabilir.

Önerilen İçerik :   Fizyoterapi Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları Ne Kadar?

Ağız ve Çene Cerrahı

Bir diş hekimi son çaresine ulaştığında, ağız ve çene cerrahını ararlar. Bu iş, ağız veya çene ile ilgili herhangi bir şey üzerinde ameliyat yapmanızı gerektirir. Bu, rutin bir yirmilik diş ameliyatı kadar basit olabilir, ancak yanlış hizalanmış bir çene, tümör çıkarılması veya diş implantları gibi bir şeye tırmanabilir.

Anestezi Uzmanı

Anestezi uzmanları, yüksek ücretli bir maaş olan en iyi şeylere erişebilir.  İş hayatınız, ameliyatların ne zaman gerçekleştiğine bağlıdır – planlanmış veya acil durum. Genellikle uzun ve öngörülemeyen bir çalışma programına yol açabilir. Ancak, hastayı sakinleştirmek için doğru miktarda anestezi sağladığınızdan emin olduğunuz için operasyonun önemli bir parçasısınız.

Doğum Uzmanı – Jinekolog

Bir kadın doğum uzmanı-jinekolog – veya OB-GYN – vajinal, yumurtalık, rahim ve servikal üreme sağlığı konusunda uzmanlaşmıştır. Program diş hekimininkine daha yakın bir şeye benzese de, bebek doğurma sorumluluğu programınıza düzensizlik katabilir.

Psikiyatrist

Psikiyatristler bu listenin başındadır. Bunun hakkında nasıl hissediyorsun? Bu listedeki diğer tüm tıp mesleklerinden farklı olarak, bir psikiyatrist zihinsel sağlık sorunlarının tedavisinde uzmanlaşmıştır. Nasıl ve nerede çalıştığınız konusunda

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın