Gelecekte Önü Açık Olan Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin hayatımızı gelmesiyle oluşan beklentileri karşılayacak insan gücü arayışlarında bazı meslek gruplarına olan talepler gittikçe artmaktadır. Gelecekte isimlerini sıkça duyacağımız yeni meslekleri de beraberinde getirmektedir. İşte gelecekte önü açık olan geleceğin meslekleri;

İçerik:

Veri Bilimcisi

Veri bilimi kavramı özellikle Amazon, Facebook ve Netflix hayatımıza girdikten sonra sıkça duyuyoruz. Veri bilimciler bağlı bulundukları firmalara değer yaratmak amacı ile veriyi uçtan uca analiz etmektedir ve sonuçlarını yönetimle paylaşıp aksiyon almalarını sağlar. Verilerle çıkarım yapmak, sınıflamak ve kompleks davranışları çözümlemek veri bilimcilerin ana görevidir. Aynı zamanda verileri analiz etmek dışında bu verileri nasıl kullanılacağına dair karar verendir.

Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi

Veri bilimi ve makine öğrenmesi yapay zekanın ayrılmaz iş kollarıdır. Veri bilimcileri bilgisayar bilgisine ihtiyaç duymakla beraber temel olarak analitik ve istatistik becerilerle ön plana çıkmaktadır. Makine öğrenmesi mühendisler ise kodlama ve bilgisayar bilimi alanlarında daha yetkin olması gerekir. Yapay zekanın gelişimi ile birlikte, ses, görüntü tanıma, siber güvenlik ve tıp gibi pek çok sektörde faaliyetlerini gösteren firmaların yapay zeka alanında mühendislere ihtiyacının artmasına rağmen yeterli iş gücü halen sektörde bulunmamaktadır.

Önerilen İçerik :   İş Hayatında Başarı İçin Altın Kurallar

Nesnelerin İnterneti Cihazların Güvenlik/Onarım Personeli

Evinizde bir şeyler bozulduğunda ustayı aramaya alışkınızdır. Peki ya akıllı çamaşır makineniz hacklendiğinde veya akıllı aydınlatma sisteminiz ışıkları açmadığında kimi aramanız gerekir? Bunun için IoT cihazlar güvenlik personeline ihtiyaç olacaktır! Gelişimini kısa bir zamanda tamamlayan nesnelerin interneti, gelecek yıllarda daha fazla noktada kendisini gösterecektir. IoT raporuna göre 2025 yılında 65 milyardan fazla IoT cihazı olacağı tahmin edilmektedir. Hayatımıza yer eden bu cihazların bozulması durumunda IoT güvenlik/ onarım personellerine ihtiyaç duyulacaktır.

Blockchain Geliştiricisi

Son dönemlerde oldukça popüler olan dijital para birimi Bitcoin’i duymayan kalmamıştır. Peki bunu kullanabilmemizi sağlayan teknoloji hakkında ne kadar bilgi ve birikimiz var? Blockchain, şifrelenmiş işlemleri takibi sağlayan dağınık bir veri kayıt sistemidir. Anlaşılması zorda olsa, uzmanlara göre internet kadar dünyayı değiştirebilecek bir teknoloji olacağı öngörülmektedir. Bu sebeple gelecek yıllarda blockchain uygulamalı hizmetler ve ürünleri geliştiren profesyonellerin oldukça revaçta olması beklenmektedir.

3D Üretim Mühendisi

3D yazıcıları kullanılarak yapılan girişimler, özellikle yemek, sağlık ve tekstil gibi alanlarda önemli değişimler vaat etmektedir. 3D üretim mühendisliğiyle yakın zamanda seri üretimlerin yerine kişiselleştirilebilir bir üretimin alması beklenilmektedir. 3D üretim teknolojileri tıp sektöründe de kullanılmaya başladığında kalp, böbrek, kulak gibi organların üretiminin gerçekleşmesi ile organ nakli daha hızlı olacaktır.

Önerilen İçerik :   Evde Ek İş Arayanlara Öneriler

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın