Sermayesiz iş fikirleri 2017

Yeni bir iş kurarak kendi işinin patronu olmak hemen herkesin hayallerini süsler. Gerçekten de kendi işinizi kurduğunuzda işletmenize ne kadar çok emek verirseniz, o kadar çok para kazanırsınız. Ancak kendi işini kurmak ciddi bir sermaye birikimi istediği için çoğu kişi bu hayalini gerçekleştiremez. Dükkan dekorasyonu ve kirası, vergi ve sigorta işlemleri, personel maaşları, fatura giderleri ve daha nicesi kendi işini kurmak isteyenleri bekleyen gider kalemleri arasında yer alıyor.

Hal böyle olunca da sermayesiz iş fikirleri konusundaki olan rağbet her geçen gün artıyor. Biz de beyaz veya mavi yakalı olarak çalışmak istemeyenler için en ideal sermayesiz iş fikirlerini derledik!

İçerik:

Otomat işi yapın

Yiyecek, içecek ve hatta kitap veren otomatlarına mutlaka daha önce de denk gelmişsinizdir. Durduğu yerde para kazanan, elektrik faturası ve cüzi bir miktar kira haricinde hiçbir gider gerektirmeyen otomatlar bulunduğu konuma göre sahibine güzel paralar kazandırabilir.

Özellikle otogar ve alışveriş merkezi gibi insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda şarj otomatları da gayet iyi iş yapar.

Seyyar satıcılık mı, neden olmasın?

Bayram arefelerinde yüzde 100’den fazla kâr marjıyla kolonya ve şeker satabilirsiniz. Yağmur yağdığında şemsiye satmaktan tutun, AliExpress gibi sitelerden satın alacağınız ufak elektronik aletleri (şarj kablosu, telefon kabı vs.) seyyar bir tezgah üzerinden insanlara satmaya kadar farklı alternatifleriniz var. Sabahın erken saatlerinde fabrika ve iş hanlarının önünde simit, poğaça, açma gibi hamur işlerini satarak da para kazanabilmeniz mümkün.

Solucan gübresi veya mantar yetiştiriciliği işi

Son dönemde haberlere sık sık konu olan bir iş kolu da solucan gübresi ve mantar yetiştiriciliğidir. Çok az bir sermaye ile kullanmadığınız bodrum katını veya nemli herhangi bir odayı bu işe ayırabilirsiniz. Yetiştirdiğiniz kültür mantarlarını yurtdışındaki lüks otel ve restoranlara satabilir, kırmızı kaliforniya solucanlarının yaşadığı gübreleri de çiftçilere ulaştırabilirsiniz.

Ancak bu tür iş kollarının tüm artı ve eksilerini titizlikle araştırmanız gerekir. Çünkü ufak da olsa bir yatırım yapmak ve bu yatırımın meyvelerini 18 ay gibi uzun bir süre sonra toplamaya başlayabilirsiniz. Bunu mutlaka göz önünde bulundurun.

Önerilen İçerik :   İnternetten Para Kazanma Taktikleri

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın