Seyahat Sigortası Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yurtiçi ve yurtdışı gezileri kapsayan seyahat sigortası, en genel tanımıyla kişinin seyahati esnasında karşılaşabileceği hastalık, yaralanma, kaza, bavul çalınması vb. üzücü durumlara karşı korunmasını yani güvence altına alınmasını ifade ediyor.

Avrupa’ya seyahat esnasında zorunlu olan seyahat sigortası; vize işlemlerinin bir parçası olarak, vize sigortası olarak da isimlendiriliyor.

Sigorta poliçesinin başlangıç ve bitiş tarihlerine göre farklı teminatlar kapsayabilen seyahat sigortasını mutlaka kaliteli bir sigorta firmasına yaptırmanız, sözleşmede beklentilerinizi tam anlamıyla kapsayan teminatların yer aldığından emin olmanız gerekiyor.

Minimum 1 hafta maksimum 1 yıllığına yaptırılan seyahat sigortasına dilediğiniz ek teminatı da ekletebilme şansınız bulunuyor.

Seyahat sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken noktalar başlıklı bu yazımızda her seyahat sigortasında bulunması gereken özelliklere dair olarak sizleri kısaca bilgilendirmek istiyoruz.

İşte, seyahat sigortasına dair bilmeniz gereken ayrıntılar:

  • Elle yazılan seyahat sigorta poliçeleri, bazı ülkeler tarafından kabul edilmediğinden sigortanızın mutlaka bilgisayar çıktısını da almayı hiçbir şekilde ihmal etmemelisiniz.
  • Yaralanma, kaza, hastalık vb. sağlığınızı yakından ilgilendiren bir durum ile karşılaştığınızda bulunduğuz ülkenin sağlık hizmetinden yararlanabilmek adına mutlaka sağlık hizmeti almayı düşündüğünüzü sigorta şirketinize bildirmeniz gerekiyor. Aksi halde ödemenin kabul edilmemesi ile karşılaşma riskiniz bulunuyor.
  • Sigortanızı yaptırırken yurtdışında ne kadar bir süre için bulunacağınızı mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Aksi halde sigorta sürenizin dolmasına bağlı olarak sigortadan yararlanamama gibi bir durum ile karşılaşabilirsiniz.
Önerilen İçerik :   Nelerimizi Sigortalatmalıyız?

 

Seyahat Sigortasında Hangi Teminatlar Yer Alır?

  • Seyahat sigortalarında bulunan genel şartlar, devlet tarafından belirleniyor. Yani tüm seyahat sigortalarının şartları ve tipleri de bu nedenden ötürü aynı olma özelliği taşıyor.
  • Tüm seyahat sigortalarının istisnasız bir şekilde hastalık tedavi masraflarını, hastanın en yakın sağlık kuruluşuna gidene dek harcadığı ulaşım masraflarını, tedavi sonrası eve dönüş masraflarını, hastanın ölmesi durumunda ise yurda cenaze nakil masraflarını eksiksiz bir şekilde kapsaması gerekiyor. Bu teminatların yanı sıra ihtiyaç duyduğunuz bazı teminatları da sigortanıza ekletebilirsiniz.

Seyahat Sigortası Poliçe Geçerlilik Süresi Nedir?

Ülke içi seyahatlerde geçerli olan seyahat sigortası geçerlilik süresi, poliçenin üzerinde belirtilen tarih olmakla birlikte ülke dışı yolculuklarda bu sürenin pasaport çıkış-ülkeye dönüş tarihini kapsaması gerekiyor.

Seyahat sigorta poliçesini imzalamadan önce seçtiğiniz sigorta şirketinin son derece geniş kapsamlı hastane ve sağlık hizmeti ağına sahip olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede ilk kez bulunduğunuz bir şehirde daha rahat ve kolay bir sağlık hizmeti alma şansını yakalayabilirsiniz.

Önerilen İçerik :   Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

ETİKETLER :

YORUMLAR

    Bir Cevap Yazın